Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:  τον Υπουργό Παιδείας

Καταθέτω συνημμένα κοινό υπόμνημα της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών (ΠΕΑ) και του Συλλόγου Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ν. Λέσβου το οποίο αναφέρεται στην ανάγκη θέσπισης νέας ρύθμισης στους διορισμούς των αναπληρωτών και ημερομίσθιων Εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα ζητούν να αυξηθεί το ποσοστό των μόνιμων διορισμών μέσω του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών από 25% (που προβλέπει η σημερινή ισχύουσα ανάλογη ρύθμιση του 2004) σε 40%.
Η ρύθμιση αυτή καθίσταται επιτακτική αφού μόνο έτσι θα δοθεί ρεαλιστική προοπτική μόνιμου διορισμού στους ως άνω εκπαιδευτικούς που ήδη έχουν πολύμηνη προϋπηρεσία στα δημόσια σχολεία.
Οι άνθρωποι αυτοί βιώνουν κάθε χρόνο το άγχος της επαναπρόσληψης και την ανασφάλεια στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή αλλά και στο έργο που επιτελούν.
Επιβάλλεται λοιπόν η θέσπιση της αιτούμενης ρύθμισης, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν η οποία θα εξυπηρετήσει και την Υπηρεσία για τα δύο τουλάχιστον έτη που ακολουθούν, αφού η μη πραγματοποίηση διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για πολλές ειδικότητες προϋποθέτει μεγάλο αριθμό Αναπληρωτών για να καλυφθούν τα κενά στην εκπαίδευση.